Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Συστάσεις από τον ΕΦΕΤ για την προστασία των τροφίμων το καλοκαίρι

Ανακοίνωση με συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως τονίζει, η αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία επιταχύνει την αλλοίωση των τροφίμων, η εποχιακή λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και η αυξημένη ζήτηση, λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τροφικής δηλητηρίασης, η οποία συνήθως οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται χωρίς την τήρηση των απαραίτητων όρων υγιεινής.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

 

 

 

Απόψεις

Γράφει ο Nίκος Πάπουτσαςπρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας Ο Γάλλος φιλόσοφος Ρενέ Ντεκάρτ είπε το περίφημο cogito, ergo sum – «σκέπτομαι, άρα υπάρχω». Η σκέψη είναι...
randomness